BLI MEDLEM

Sverigefinska Ungdomsförbundet har för tillfället tolv stycken föreningar i olika delar av Sverige. Antingen kan du gå med i en av dem (scrolla ned för mer info) eller så startar du en egen förening på din ort, som sedan kan gå med i Sverigefinska ungdomsförbundet.

 Vill du starta en egen medlemsförening?

Som medlemsförening i Sverigefinska ungdomsförbundet kan man fritt välja sin verksamhet, så länge den är kopplad till förbundets syfte: att främja sverigefinska barns och ungas rätt till det finska språket och sin kultur. Verksamheten ska också vara partipolitiskt- och religiöst obunden och utgå ifrån demokratiska värderingar. Den kan t.e.x bestå av att anordna konserter, laga mat tillsammans och ha spel- och bastukvällar – fantisera fritt om vilka aktiviteter som skulle ge just dig en meningsfull fritid! Är ni ett gäng unga sverigefinnar som tycker det låter kul och vill skapa en egen förening? Kontakta förbundskansliet, venla.odenbalk@ungfin.se, så får du guidning i hur du startar en förening och vad man behöver ha koll på som Sverigefinska ungdomsförbundets medlem.

Det här får man som medlemsförening i Sverigefinska ungdomsförbundet:

Ekonomiskt bidrag till aktiviteter från förbundet (verksamhetsstöd och aktivitetsbidrag.) Möjlighet att få hjälp att söka pengar från andra bidragsgivare, som kommunen. Nyhetsbrev om vad som händer inom förbundet. Möjlighet att delta på networking-träffar och nationella evenemang där man får träffa unga sverigefinnar från medlemsföreningar över hela landet. Utöver detta kan man löpande få praktiskt stöd från förbundet.

Vill du gå med i någon av de föreningar som redan finns? Se listan nedan!

 VÅRA MEDLEMSFÖRENINGAR:


ÄÄNET

I Äänet kan du gå med  oavsett var i Sverige du bor. Genom att gå med blir du en del av ett nationellt nätverk för unga sverigefinnar och kan prenumerera på föreningens tidning. Du kan också aktivt delta i skapandet av tidningen, som föreningen ger ut fyra gånger om året. Till exempel genom att bidra med text, bild och foto. Bor du i Stockholm kan du vara med på redaktionsgruppens regelbundna möten.

Här blir du medlem, här hittar du föreningens facebooksida. Här hittar du hemsidan till ungdomstidningen Äänet. 

Mailadress: aanet@ungfin.se

FINNLUST

FINSKA LUNDASTUDENTER

Finska Lundastudenter (Finnlust) välkomnar alla med finskspråkiga rötter i Lund, eller de som är intresserade av det finska språket och kulturen. I föreningen talas tre språk (finska, svenska och engelska). Föreningens syfte är att arrangera mångsidig fritidsverksamhet för unga sverigefinnar och stärka den sverigefinska minoritetskulturen. Föreningens ambition är också att vara ett stöd för nya studenter samt till de finländare som flyttat till Sverige.  Aktiviteterna består av afterworks, bastu, sittningar mm.

Här blir du medlem, här hittar du föreningens facebook.

Mailadress: styrelse.finnlust@gmail.com

GSN

GÖTEBORGS FINSKA UNGA

Göteborgs Finska Unga arrangerar fritidsverksamhet för unga sverigefinnar göteborgsområdet. Föreningen hjälper även till med stöd och hjälp i olika praktiska frågor för de finländska unga som ska flytta eller har flyttat till Göteborg. Verksamheten är öppen för alla medlemmar, det enda kravet för medlemskap är ett intresse av Finland, det finska språket eller finländsk kultur.

Här blir du medlem, här hittar du föreningens facebooksida.

Mailedress: gbg.sfu@gmail.com

 

KOITUS

KAROLINSKA INSTITUTETS FINSKA STUDENTER

Koitus har grundats av studenter på Karolinska institutet arrangerar fritidsverksamhet för unga sverigefinnar i Stockholmsområdet. Föreningen arrangerar olika fritidsaktiviteter såsom afterworks och spelkvällar.

Här blir du medlemhär hittar du föreningens facebooksida.

Mailadress: koitustukholma@gmail.com

TSO

STOCKHOLMS FINSKA STUDENTFÖRENING

TSO har skapats av studenter på Stockholms universitet och finns till för alla unga sverigefinnar. Föreningen anordnar fritidsaktiviteter som kan vara allt från bowling till fest.

Här blir du medlem, här hittar du föreningens facebooksida.

tso.stockholm@gmail.com

TEAM FINSKA PITEÅ

Team finska är en förening som anordnad sportaktiviteter, på fritiden, för barn och unga sverigefinnar tillhörande den sverigefinska minoriteten. Föreningen finns i Piteå.

                       Här blir du medlem.

Mailadress: kauko.hooli@gmail.com

UPPSALAS FINSKA STUDENTER

UPSO är en studentförening, för unga sverigefinnar i Uppsala, som skapats av finska studenter. Föreningen anordnar regelbundet ett mångsidigt utbud av aktiviteter. Allt från filmkvällar, fikor och spelkvällar till pubrundor och bowlingkvällar. I början av terminen är det möjligt för nya studenter att delta i UFS tutorprogram där äldre studenter hjälper, nyinflyttade finska studenter, med frågor om studier i Sverige och Uppsala.

Här blir du medlem, här hittar du föreningens facebooksida.

Mailadress: upsoinfo@gmail.com

FINLANDSSVENSKA NATIONEN I UMEÅ

Finlandssvenska nationen i UMEÅ är en förening för unga finlandssvenskar och sverigefinnar som vill träffas på fritiden och hitta på roliga saker. Föreningen anordnar bland annat middagar.

Här blir du medlem, här hittar du föreningens facebook.

Mailadress: finlandssvenskanationen@gmail.com

FINLANDSSVENSKA STUDENTER I UPPSALA

Finlandssvenska studenter i Uppsala är en studentförening i Uppsala som för samman människor med rötter i  Finland och alla som vill ta del av finsk och sverigefinsk kultur! Föreningen startade bland finlandssvenska studenter i Uppsala.

Här blir du medlem, här hittar du föreningens facebooksida.

FINNATION -FINSKA NATIONEN VID ÖREBRO UNIVERSITET

Finska nationen (Finnation) är öppen för alla finländare och alla intresserade av finländsk kultur, som studerar eller har studerat på Örebro Universitet. Verksamheten består av allt från fest till hockeykvällar.

Här blir du medlem, här hittar du föreningens facebooksida.

                                                                     FIN UNG JKPG

FIN UNG JKPG  finns till för unga sverigefinnar i Jönköping! Tillsammans med föreningen finns chans att  anordna film- och spelkvällar, gemensamma resor och utflykter eller bara hänga med andra med rötter i Finland.

Här blir du medlem. För kontakt med föreningen, skriv till ella.turta@ungfin.se.