Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/0/7/ungfin.se/httpd.www/wp-content/plugins/booking/core/lib/wpdev-booking-widget.php on line 173 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/0/7/ungfin.se/httpd.www/wp-content/plugins/events-manager/widgets/em-events.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/0/7/ungfin.se/httpd.www/wp-content/plugins/events-manager/widgets/em-locations.php on line 131 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/0/7/ungfin.se/httpd.www/wp-content/plugins/events-manager/widgets/em-calendar.php on line 76 Vi söker unga sverigefinnar som vill vara med och driva studiecirklar i nybörjarfinska! – Sverigefinska Ungdomsförbundet

Vi söker unga sverigefinnar som vill vara med och driva studiecirklar i nybörjarfinska!

Det finns många unga sverigefinnar idag som har tappat sitt språk och vill återerövra det. Därför vill Sverigefinska ungdomsförbundet, i samarbete med studieförbundet Sensus, skapa studiecirklar i nybörjarfinska! Den första cirkeln startar vi i Stockholm.

För att vara cirkelledare behöver man behärska både svenska och finska. Studiematerial, praktiskt arrangemang och utbildning i vad det innebär att vara cirkelledare får ni genom oss.

SOM STUDIECIRKELLEDARE FÅR DU DETTA:

– Gratis fortbildning i din ledarroll.
– Ett cirkelledar-intyg och referens till framtida arbetsgivare
– Gratis deltagande i vissa av Sverigefinska ungdomsförbundets aktiviteter och evenemang.

VAD ÄR EN STUDIECIRKEL?

I en studiecirkel lär man sig saker tillsammans och bestämmer hur träffarna ska se ut genom en demokratiskt ordning. Studiecirkelledarens roll är inte att vara en lärare men man intar den ledande rollen då man kallar till träffar i Sensus lokaler och utifrån gruppens önskemål lägger upp schemat och planen för de olika träffarna. I detta får man stöd från Sverigefinska ungdomsförbundet.

Tanken är att studiecirkelträffarna äger rum minst 1 gång i månaden. Schemat kommer vi att bestämma tillsammans med alla deltagare.

Det finns utrymme för att vara kreativ i skapandet av cirkelträffarnas program och inte bara läsa grammatik och glosor. Kanske vill ni baka tillsammans efter finska recept? Kanske vill ni göra studiebesök någonstans eller gå och se en finsk film?

DEN FÖRSTA CIRKELLEDARTRÄFFEN – TORSDAG 15/1

Kom till Bellmansgatan 15 på torsdag 18/1 och ta del av en gratis introduktionsföreläsning för cirkelledare! Föreläsningen står Ingrid Burström, verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund, för.

Vi bjuder på pizza! För att delta på introduktionskvällen för cirkelledare, ANMÄL DIG TILL venla.odenbalk@ungfin.se. Skriv i mailet om du har några allergier eller mat du inte äter.

PROGRAM FÖR INTRODUKTIONSTILLFÄLLET:

* 17.00 öppnar vi dörrarna och bjuder på pizza.
* 17.30-19.00 – Introduktionsföreläsning för cirkelledare
* 19.00-20.00 – Tid för att ställa frågor och att bolla idéer kring studiecirkelverksamheten.