FINNATION

FINSKA NATIONEN VID ÖREBRO UNIVERSITET

Finska nationen (Finnation) är öppen för alla finländare och alla intresserade av finländsk kultur, som studerar eller har studerat på Örebro Universitet. Nationens syfte är att arrangera verksamhet för medlemmarna, till exempel fester eller för- och efterfester. Hittills har vi arrangerat en hockeykväll då Finland spelade mot Sverige i VM samt förfester i Skåne Nations legendariska lokaler.

Vår förening är så pass ny, att verksamheten bara har stjärnorna som begränsning.
Gå med i vår facebookgrupp där du kan få tips och råd om Örebro och en eventuell sverigeflytt. Här kan du diskutera om allt möjligt och nätverka med andra finländare.

lasse.erik.lund@gmail.com

FINNLUST

FINSKA LUNDASTUDENTER

Finska Lundastudenter (Finnlust) välkomnar alla med finskspråkiga rötter, eller de som är intresserade av det finska språket och kulturen. Vi talar tre språk (finska, svenska och engelska), vilket betyder att alla kan delta i vår verksamhet oavsett språk-kunskaper. Föreningens syfte är att arrangera mångsidig fritidsverksamhet för unga sverigefinnar och stärka den sverigefinska minoritetskulturen. Vi strävar även efter att vara ett stöd för nya studenter samt till de finländare som flyttat till Sverige.
Vi erbjuder hjälp med praktiska svårigheter, och försöker även hitta akutboende om situationen uppstår exempelvis vid början av ett läsår.

Finnlust har verksam under hela året. Vi arrangerar bland annat en afterwork den första tisdagen i varje månad samt bastukvällar i AF-borgens takbastu. Vi arrangerar även sittningar, den största hittills var Sverigefinska Ungdomsförbundets årliga självständighetsfest under 2016 med närmare 100 deltagare. Häng med i rolig verksamhet och lär känna nya människor! Vi ses i Lund!

styrelse.finnlust@gmail.com

GSN

GÖTEBORGS FINSKA UNGA

Göteborgs Finska Unga arrangerar fritidsverksamhet för unga med finska rötter i göteborgsområdet. Föreningen hjälper även till med stöd och hjälp i olika praktiska frågor för de finländska unga som ska flytta eller har flyttit till Göteborg. Vår verksamhet är öppen för alla medlemmar, det enda kravet för medlemskap är ett intresse av Finland, det finska språket eller finländsk kultur.

KOITUS

KAROLINSKA INSTITUTETS FINSKA STUDENTER

TSO

STOCKHOLMS FINSKA STUDENTFÖRENING

TEAM FINSKA PITEÅ

PITEÅS SVERIGEFINSKA UNGDOMSFÖRENING

VÄSBY PREDATORS

SVERIGEFINSKA SKOLAN I UPPLANDS VÄSBYS ELEVFÖRENING

UPSO

UPPSALAS FINSKA STUDENTER

UFS är en studentförening för finska studenter i Uppsala. Syftet med verksamheten är att anordna tillställningar där finska studenter och unga kan träffa varandra. UFS anordnar regelbundet ett mångsidigt utbud av aktiviteter. Vi har bland annat haft filmkvällar, fikor och spelat brädspel. Varje termin ordnas en fartfylld pubrunda, en traditionell bowlingkväll samt flera afterworks. I början av terminen är det möjligt för nya studenter att delta i UFS tutorprogram där äldre studenter hjälper de nya med frågor om studier i Sverige och Uppsala. UFS är en tvåspråkig och politiskt obunden förening, och därför är alla hjärtligt välkomna att bli medlemmar samt delta i våra aktiviteter!

upsoinfo@gmail.com

FSN

FINLANDSSVENSKA NATIONEN I UMEÅ

FiSU

FINLANDSSVENSKA STUDENTER I UPPSALA

ÄÄNET

UNGDOMSTIDNINGEN ÄÄNET

En nystartad ungdomstidning för sverigefinska ungdomar. Med målet att ge ut en tidning fyra gånger om året. Om du har nåt du vill publicera skicka gärna in.

aanet@ungfin.se